Iedereen werkt

Werk is voor iedereen belangrijk. Want werk geeft je structuur en zet je in beweging. Je leert nieuwe dingen en ontmoet nieuwe mensen. Een betaalde baan geeft je meer je zelfvertrouwen, maakt je zelfstandiger en zorgt dat je financieel onafhankelijker bent.  Als je betaald werk hebt, doe je mee in de maatschappij. Dat vinden we belangrijk. Daarom ga jij op zoek naar een passende baan. Wij helpen je daarbij.

Wat werkt voor  jou?
Op die vraag geef jij antwoord. Wij helpen je om dat antwoord te vinden. We willen dat iedereen een baan krijgt én houdt die bij hem of haar past. We zijn er van overtuigd dat iedereen waardevol werk kan doen én vinden. Ook als je een (tijdelijke) belemmering hebt om een baan te vinden.

Woon jij in de gemeente Eindhoven, Heeze-Leende, Valkenswaard, Veldhoven of Waalre? En heb je een (aanvraag voor een) uitkering vanuit de Participatiewet of een arbeidsbeperking? Dan werken we samen met jou aan werk.

Wat word jouw Werkplan?
We maken samen met jou een persoonlijk Werkplan. Om dat te kunnen maken, moeten we je eerst goed leren kennen.

Stap 1: Startbijeenkomst
In een groepsbijeenkomst krijg je informatie over ons ontwikkelprogramma en over de rechten en plichten die bij je uitkering horen. Ook vul je een vragenlijst in. Zo komen we al meer te weten over wie je bent, wat je kunt en wat je wilt.

Stap 2: Persoonlijke intake
Je bespreekt met je ontwikkelcoach wat je wilt en kunt.

  • Wat heb je nodig hebt om een passende baan te vinden? Dat is voor iedereen anders. Daarom kijken we samen welke kansen en belemmeringen er voor jou zijn. We praten over je werkmotivatie, vaardigheden en werkervaring.
  • We bespreken jou Ontwikkelplan. In dit plan staat wat jouw werkdoelen zijn en hoe wij je ondersteunen om die doelen te bereiken. En we hebben het ook over welke banen op dit moment bij jou passen. In het plan staat ook wat de volgende stap op weg naar werk is.

Werken aan werk
Ons einddoel? Een betaalde baan vinden én houden. Dat doel kun je vaak niet in één keer halen. Daarom werken we bij het Participatiebedrijf aan tussendoelen. Die tussendoelen zijn voor iedereen anders.

Spelregels
We steunen jou in het vinden van een baan. Daarbij houden we ons aan de spelregels. Bij een arbeidsovereenkomst of uitkering horen rechten. Maar het brengt ook plichten met zich mee. Jij hebt recht op een goede begeleiding van het Participatiebedrijf. Maar je hebt ook de plicht om optimaal mee te werken aan een traject bij het Participatiebedrijf.