"Yoga was echt een cadeautje voor mij"

Shidhi1 500pixels

Het verhaal van Shidhi, 36 jaar.

Vanwege mijn burn-out klachten heb ik het traject Anders Denken, Doen en Bewegen gevolgd bij het Participatiebedrijf, waar ik via mijn uitkering terecht ben gekomen. Voorheen had ik moeite met grenzen stellen en durfde ik niet altijd aan te geven hoe ik me voelde of wat ik graag zou willen. Hier liep ik in mijn werk steeds vaker tegenaan. Ik begon mezelf af te vragen of ik dit bij alles zo deed. Tijdens het traject heb ik geleerd beter te communiceren en merkte ik dat feedback geven voor mij gemakkelijker werd. 

Bewustwording

Wat mij vooral erg geholpen heeft in het traject is de bewustwording die ik gekregen heb. Bepaalde situaties die voor mij moeilijk waren hebben we met medekandidaten nagespeeld in een rollenspel. Door zo’n situatie stap voor stap na te spelen en de automatische piloot even stop te zetten, kon ik voelen wat een situatie écht binnen met mij doet. Ik leerde mijn gevoelens herkennen en te uiten. Ik weet nu hoe ik hiermee om kan gaan. 

Gouden combinatie voor mij

Wat mij erg verrast heeft is de inhoud van het traject. Ik had verwacht dat ik alleen maar op zoek zou gaan naar nieuwe vacatures. Toen ik hoorde dat het traject bestond uit gedragstherapie en yoga, werd ik echt blij. Yoga was een cadeautje voor mij. Mooi om te zien dat yoga zoveel kan doen voor je mindset. Wie je ook bent.

Eenheid en veiligheid

Ik heb veel gehad aan mijn medekandidaten. De eenheid en veiligheid binnen de groep deden mij goed. Het samenwerken naar een soortgelijk doel, de herkenning. Ik heb geleerd onbevooroordeeld te luisteren en te kijken naar situaties van anderen. Ze hebben mij niet alleen geholpen tijdens het traject. Ik heb er ook nog eens vrienden aan overgehouden. Vorige week hebben we nog samen gebarbecued. Dat is een echte bonus.

In beweging

De training heeft mij zo geholpen dat ik mijn partner heb aangeraden dit traject ook te volgen. Hij zit namelijk ook in de bijstand. Na een intake volgt mijn partner nu dezelfde training. Dit maakt mij echt blij en gelukkig. Mede door mijn ervaring komt mijn partner in beweging. Mijn traject is voor hem een extra motivatie geweest om met zichzelf aan de slag te gaan. Echt geweldig om te zien.

Stip op de horizon

Dankzij het traject heb ik veel geleerd over mijzelf en heb ik voor ogen wat ik wil gaan doen met mijn leven. Ik heb nu een parttime baan bij een gitaarspeciaalzaak. Ik twijfelde eerst of ik hiermee moest stoppen om iets totaal anders te gaan doen. Dankzij het traject ben ik erachter gekomen dat ik hier verder mee wil en denk nu na over de mogelijkheden om hier mijn eigen workshops te gaan geven in de toekomst. Dit lijkt mij geweldig om te doen en hierdoor zou ik ook uit de bijstand kunnen komen. Ik moet voor deze stip op de horizon alleen nog een aantal stappen zetten. Ik ben net zwanger, waardoor ik die stappen nu even niet zo snel kan nemen. Tot mijn zwangerschap krijg ik de ruimte om mij te oriënteren op banen. Ik ben toevallig net door het Werkgelegenheidsteam voorgesteld als postbezorger bij Sandd, een bezorgbedrijf. Ik wacht even af wat hier uitkomt. Ondertussen blijf ik mij oriënteren op banen. Als de baby er is wil ik verder werken aan mijn stip op de horizon. Voor nu sta ik open voor nieuwe dingen die op mijn pad komen.